Resum 2a reunió, el grup continua en marxa

Segona reunió:

Just fa una setmana, el 15 de desembre de 2011,  ens vam reunir de nou el R User Group Barcelona (RUGBCN). Aquest cop va ser al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), a una sala que ens va facilitar en Maik.

Respecte l’anterior reunió, vam ser al voltant dels 20 assistents un altre cop, però amb moltes cares noves i baixes de l’anterior vegada. La sala estava molt acondicionada per a fer presentacions i ja no vam tenir cap problema tècnic. Tot va anar a la perfecció.

Com esperem que sigui en les properes reunions del RUGBCN, hi va haver temps de sobra tant abans com després de les presentacions, per a fer networking entre els assistents. Aquests provenien tant d’empreses privades, administracions públiques, centres de recerca o start ups.

Finalment i per acabar d’arrodonir la reunió, uns pocs vam caminar fins la Rambla del Born per sopar una pizza acompanyada d’una cerveseta.

Presentacions:

1) ggplot2, per Maik Röder

Maik va presentar la llibreria ggplot2 de Hadley Whickman. Va començar explicant la base teòrica del package, que és el Grammar of Graphics. Tot seguit va descriure les dues funcions clau de la llibreria, qplot i ggplot. Posteriorment, va detallar els conceptes essencials com són els Stats, Geom, Scales, Coordinates System, Factes i els Layers amb diferents exemples dels resultats que obtindriem. La presentació està disponible a:Introduction to ggplot2.

Aprofito el post per afegeir l’enllaç al Google Group de la llibreria per solucionar dubtes i/o problemes. Pertanyen 1933 membres i està mantinguda pel mateix Hadley Whickman.

2) Reference classes, per Aleix Ruiz de Villa

L’Aleix va presentar les relativament noves Reference Classes, que es van afegir apartir de la versió R.2.12.  Va començar parlant del funcionament dels enviroments,  en que les Reference Classes fa un ús essencial. Va explicar quan poden ser útils, sobretot si estàs acostumat a la programació orientada a objectes o si tens problemes de memòria. Durant la presentació va anar construint una classe Matrix amb les Reference Classes. La presentació està disponible a: Introduction to Reference Classes.

L’Aleix també ha creat una entrada al blog explicant en més detall les ventatjes de les Reference Classes. Aprofito per informar que a partir d’ara l’Aleix serà col·laborador del bloc RUGBCN.

Propera reunió: 

Els detalls de la propera reunió es van deixar bastant oberts. Es va decidir que es faria una enquesta o bé pel bloc o pel Google Groups, degut a que hi va haver molts canvis d’asssistents entre la primera i la segona reunió.

 1. Dia: Després de Nadal, A decidir
 2. Lloc: PRBB, dostrece, algún lloc nou? A decidir
 3. Dia de la setmana: dijous
 4. Horari: A les 19h
 5. Presentacions: Van sorgir les opcions reshape/plyr, Sweave, Integració R-Python, testing  A decidir

Fotos:

Al següent enllaç hi ha un conjunt de fotografies pujades al picassa de la segona reunió d’usuaris d’R. Són les que vaig fer amb el mòbil i no són gaire descriptives, si algú més en va fer, les penjaré al picassa perquè tothom les pugui veure. Envieu un correu amb les fotografies o ens podem d’acord a rugbcn@gmail.com.

Foto a l'inici de la presentació d'en Maik

Lluís Ramon, RUGBCN

2 responses to “Resum 2a reunió, el grup continua en marxa”

 1. Augusto says :

  ¿Para cuando la siguiente reunión?

  • rugbcn says :

   Hola Augusto,

   Estamos haciendo las gestiones para reservar sala y prepararlo todo. Estamos mirando para hacerlo el 8 de febrero. En breve podremos confirmarlo.

   Cuando esté todo preparado informaremos en el blog y en el google group de RUGBCN.

   Gracias por contactar y hasta la próxima reunión!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: