Resum 3a reunió, Hadley Wickham en directe

Tercera reunió:

Just fa una setmana, el 8 de febrer de 2012,  ens vam reunir de nou el R User Group Barcelona (RUGBCN).  De nou la reunió va ser al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), a una sala que ens va facilitar en Maik.

Aquest cop en vam ser una mica menys, entre els que van venir a la primera part i els que van venir a la segona deuríem ser uns 14 més o menys. Cares noves i cares conegudes. Potser perquè jugava el Barça 🙂 i no som tant mediàtics com en Messi.

Un cop acabada la reunió, i com ja havíem fet en altres ocasions uns pocs vam caminar fins al bar més proper ( el Tim anava en crosses) i vam sopar mentre el Barça guanyava.

Presentacions:

1) Petits grups temàtics

Com estava previst es van fer els 3 grups temàtics Unit testing by Maik Röder, Transformacions de dades (plyr/ reshape) by Lluís Ramon i Sweave by Tim Riffe.

La veritat és que va ser una presentació molt propera i que permetia ser molt interactiu entre qui presentava la temàtica i qui escoltava. Donava lloc a provar directament a l’R el que estaves explicant i no quedar-se encallat a la presentació única i exclusivament. Aquest format de reunió el fèiem per primer cop, i com a prova pilot,  personalment em va agradar i crec que haurem de tenir-lo present per a futures reunions.

2) Webinar de Hadley Wickham presentant el futur de ggplot2

El webinar del Hadley va ser interessant on passava una presentació i es sentia la seva veu en segon pla.  Com a cosa curiosa, des de Revolutions feien enquestes al moment i a RUGBCN es votava el que la majoria opinava, p.ex: Volum de dades que utilitzes, Com aprens noves tècniques amb l’R, etc i després mostraven els resultats. A la xerrada va explicar les noves millores que ha implementat, tant en eficiència de memòria i velocitat, com afegint nous gràfics, com documentant millore el codi del package. De tot el que va dir, jo em quedo en la disculpava per no estar ben documentat el package però que calia consideraar que ggplot2 va ser el seu segon package i que ara ja n’ha fet més de 30. En quan a les millores, la que més gràcia em va fer, és que a partir de la propera versió es podrà fer un print de qualsevol objecte obtenint les dades exactes que s’han dibuixat com les escales que s’han fet servir.

Podeu veure en diferit el webinar a la pàgina dedicada dins de Revolutions al següent enllaç.

Fotos:

Al següent enllaç hi ha un conjunt de fotografies pujades al picassa de la tercera reunió d’usuaris d’R.

Lluís Ramon, RUGBCN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: