Què desconeixes d’un package? i d’R?

Fàcilment podràs identificar què saps o utilitzes d’un package o de l’R, però com pots quantificar el que no saps? No t’has trobat mai que després d’utilitzar durant força temps l’R o un package concret descobreixes una funció nova que resulta que és gairebé màgica? Que et soluciona de forma més ràpida o amb una línia de codi allò que t’havia donat tants problemes.

Com casi sempre, al CRAN hi ha un package que omple aquest buit. El package en qüestió és l’unknownR. Fa un cert temps el van presentar al LondonR, la versió londinenca de RUGBCN.

Com funciona:

El package unknownR té només dues funcions, unk i learn.

La funció unk obre un entorn gràfic utilitzant la interfície tcl/tk. Al mateix temps llista totes les funcions que hi ha al package que vols analitzar. Tot seguit les va mostrant d’una en una i llavors has d’anar indicant si la coneixes o no, amb l’espai en cas afirmatiu o amb l’enter en cas negatiu.

unk(pkgs = c("plyr"), top= 0)

En aquest cas analitzariem el package plyr. El paràmetre top inclourà a la llista ha analitzar el nombre indicat de packages més famosos de Crantastic.

Quan vulguis acabar, pots sortir en qualsevol moment i et guardarà les funcions que desconeixes en un fitxer definit segons el paràmetre fnam, podent continuar en un altre moment el procés d’identificar que desconeixes del package en qüestió.

learn()

Un cop fas la instrucció learn, totes aquelles funcions que desconeixies aniran apareixent d’una a una i se’t obrirà el help d’aquesta funció en qüestió. Un cop premis enter, passarà a la següent i continuem amb el procés.

Les funcions que vagis passant ja no et sortiran en el futur que facis learn a no ser que ho identifiquis al paràmetre relearn.

Petites crítiques:

Tot i que l’unknownR em sembla molt interessant, trobo que per a packages amb moltes funcions o amb el base de l’R pots estar molta estona indicant si coneixes o no totes les funcions que conté. A part, com que vols anar depresa per acabar quan abans millor, algunes vegades, sobretot al principi, pots equivocar-te amb facilitat i marcar que coneixes una funció que desconeixes o viceversa. En aquest cas hi ha un botó Back per anar enrere però no acaba de ser massa pràctic.

Una cosa que milloraria més el package seria que també et mostrés el source code. A veure si ho implementen en la propera versió.

Més informació:

La presentació que es va presentar al londonR http://www.londonr.org/unknownR.pdf

Pàgina del projecte a R-forgehttp://unknownr.r-forge.r-project.org/

Interfície gràfica al fer unk

Lluís Ramon, RUGBCN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: