Introducció a l’R (primera sessió)

El dijous 7 de juny el grup d’usuaris d’R de Barcelona (RUGBCN) juntament i a petició del Departament de Sociologia de la UB varem realitzar una introducció a l’R. Tal i com vam quedar amb ells, la introducció es realitzarà en dues sessions, la primera aquell dia i la segona s’està definint entre nosaltres i els organitzadors principals de la UB.

En la primera part vaig explicar què era l’R, quins aspectes considerava interessants per mi i per la gent que escoltava, el vam instal·lar junt amb dues interfícies gràfiques que recomanem, així d’on demanar ajuda si en necessitàvem.

La meva presentació la podeu veure aquí. De fet, aquesta presentació és la culpable de que hagi fet l’entrada al bloc tant tard, ja que la vaig fer amb una llibreria en proves de l’R anomenada Slidify i que fas la presentació amb html  amb el codi R + markdown ( podeu veure explicació Paco Carmona al seu bloc errreros). Al tenir-la amb html no sabia com compartir-la i quan ho vaig saber (Dropbox carpeta pública) el desenvolupador del package Slidify va fer unes millores que m’ha suposat tornar a fer part de la presentació. Perdoneu el retard.

A la segona part, l’Andreu va explicar seguint un codi i unes dades preparades per ell explicant el funcionament de l’R i de les seves principals comandes. Personalment, em va agradar molt com ho va fer, sobretot per la tranquil·litat i el bon pas que li va donar. Podeu baixar-vos el fitxer i les dades que l’Andreu va preparar per la sessió al següent correu.

Al acabar la reunió, uns quants vam anar a fer una cerveseta al costat de la facultat. La experiència va ser molt positiva i la veritat és que els dies següents molta gent ens va escriure que estaven molt contents de la introducció, cosa que ens complau enormement. Ja només cal esperar a que ens posem d’acord per la següent reunió!!

Com ja vam comentar, si teniu dubtes ens podeu escriure al google group dels usuaris d’R de Barcelona (RUGBCN) i entre tots els membres de la comunitat intentarem resoldre’ls i ajudar-vos.

Adjunto unes fotos de la presentació que la Cris ens va fer, espero que us agradin.

Introducció a l’R (7-6-12)

Lluís Ramon, RUGBCN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: