Nou R + Nou RStudio = Nou Post

Nou R

El divendres 26 es va anunciar l’actualització de l’R, la versió R.2.15.2 amb el nom en clau de  Trick or Treat , suposo perquè estem a les portes de Halloween. En el següent enllaç podreu trobar els canvis implementats.

Segons el que he llegit de David Smith al bloc de Revolutions i del fitxer de NEWS, no hi ha grans canvis que m’afectin amb la nova versió, llevat potser de millores en el rendiment de funcions tant habituals com rep, array, tabulate, findIntervals o hist, que són benvingudes.

Per veure canvis més importants, caldrà esperar al març de 2013 que és quan està previst la  versió de l’R.2.16.

Nou RStudio

Tot i que oficialment encara no han anunciat la nova versió 0.97 de l’RStudio, fa una setmana que hi ha la preview disponible al següent enllaç. Jo ja estic treballant amb aquesta versió i va molt bé.

Els canvis principals els podeu veure a l’enllaç anterior però si voleu tots els detalls els podeu veure amb aquest altre.

Sembla que el més destacat és que han afegit eines per facilitar la creació de packages ( tot i que encara no ho he provat). Han afegit petites millores per tot arreu, per mi n’hi ha dos que m’agraden força: 1) afegir cometes, parèntesis o brackets a un text seleccionat i 2) la pantalla completa per OS Lion de mac.

Tags: ,

One response to “Nou R + Nou RStudio = Nou Post”

  1. Lluís says :

    Finalment ja han anunciat l’RStudio v0.97. Ho podeu veure a l’entrada del blog de l’RStudio, http://www.r-bloggers.com/new-version-of-rstudio-v0-97/. Veient la versió que hi havia al preview i el de la oficial, em sembla que no han canviat res en aquesta darrera setmana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: